Τηλέφωνο: +30 210 62 20 211

ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Πέτρινες κατασκευές κατοικιών στις Κυκλάδες 

  Πετρινα σπιτια προκατ       

ΠΕΤΡΙΝΑ ΣΠΙΤΙΑ – ΒΙΛΕΣ – ΕΞΩΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΉΜΑΤΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ   

    

Κατασκευάζουμε πέτρινα σπίτια με τον παραδοσιακό τρόπο

.

Είναι κοινή παραδοχή από το μεγαλύτερο πληθυσμό της υδρογείου, ότι τα κτίρια που είναι φτιαγμένα από πέτρα αποτελούν διαχρονικές κατασκευές.Η πέτρα ως υλικό κατασκευής συμβολίζει την ασφάλεια, την σταθερότητα και για πάρα πολλούς ανθρώπους ( και όχι μόνο στην χώρα μας ) παραμένει κυρίαρχη επιλογή κατοικίας όταν το επιτρέψουν τουλάχιστον οι όποιες οικονομικές η άλλες συνθήκες.Όπως όλα τα φυσικά υλικά, έτσι και η πέτρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο χτίσιμο ενός πετρινου σπιτιου ως ακατέργαστη, η και κατεργασμένη – πελεκητή κ. λ. π. η επιλογή εξαρτάται ανάλογα με την αρχιτεκτονική του περιβάλλοντος τοπίου.Ίσως το μόνο υλικό που δένει τόσο αρμονικά με τον σοβά, το ξύλο, το μέταλλο, το γυαλί κ.α.Η αρχιτεκτονική των κατασκευών από πέτρα, βάση και της περιοχής μπορεί να είναι παραδοσιακή, η και μοντέρνα, άλλωστε η δυνατότητα της πέτρας ως δομικό υλικό στην αρχιτεκτονική μπορεί να μας δώσει πολλών ειδών οικιστικές μορφές.

Στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική η πέτρα, έχει κυριαρχήσει ως το μοναδικό προσφερόμενο φυσικό υλικό κατασκευών σε πολλές περιοχές της χώρας μας. 

Οι μονωτικές ιδιότητες της πέτρας (πέτρινοι τοίχοι πάχους 50 εκ)  μπορούν να συγκριθούν μόνο με ειδικές κατασκευαστικές μονώσεις που συντελούνται σε ειδικές περιπτώσεις για να δώσουν πλήρως ικανοποιητικό μονωτικό αποτέλεσμα.

             
.

Στις κατασκευές πέτρινων σπιτιών αλλά και στις αναπαλαιώσεις των πέτρινων σπιτιώνπου έχουμε κάνει κατά καιρούς, είδαμε ότι όταν κατασκευάζαμε πέτρινα κτίριαμε τοιχία μεπενήντα πόντους πέτρα, αποτέλεσαν την καλύτερη δυνατή φυσική μόνωση. 

Μετρήσαμε το καλοκαίρι σε ημέρες καύσωνα( με εξωτερική θερμοκρασία τους 43 C.) την εσωτερική θερμοκρασία του πέτρινου σπιτιού και είδαμε ότι υπήρχε σταθερή στους 22C  με 25C βαθμούς

Στην υπέροχη χώρα μας,την Ελλάδα μας υπάρχουν πολλά χωριουδάκια που τα κοσμούν τα μοναδικά αυτά πέτρινα γραφικά σπίτια, σήμερα στην infox  και στην προσπάθεια μας να προσφέρουμε κατασκευές που ξεχωρίζουν, χρησιμοποιούμε την εμπειρία , την γνώση των παλαιότερων και προσφέρουμε μέσα από ειδικά πακέτα προτάσεωνγια όλους την δυνατότητα , να πραγματοποιήσουμε για λογαριασμό τους το όνειρο για ένα πλήρες λειτουργικό πέτρινο σπίτι.

Η τεχνική κατασκευής των πέτρινων σπιτιών στην Ελλάδα είναι αρκετά διαδεδομένη σε αρκετές περιοχές, συνήθως όπου βλέπουμε πέτρινες κατασκευές γνωρίζουμε ότι γύρω από αυτές θα υπάρχει και κάποιος αρχιτέκτονας – μηχανικός η εργολάβος πέτρινων κατασκευών.

Στις πέτρινες κατασκευές μας χρησιμοποιούμε και οπλισμένο σκυρόδεμα, το οποίο προσθέτει την απαιτούμενη επιπλέον αντοχή στην κατασκευή της πέτρινης δόμησης .

Οι επιταγές και οι νέοι αντισεισμικοί κανόνες των σύγχρονων κατασκευών ορίζουν άρτιες και ασφαλής κατοικίες σε κάθε περίπτωση βλέπουμε ένα πέτρινο κτίσμα στο οποίο διακρίνονται η σκεπή και ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάστηκε καθώς και την τεχνική για το πλέξιμο της πέτρας που χρησιμοποιήθηκε ως κατασκευή του κτίσματος.

Πέτρινες κατασκευές σπιτιών σε όλη την Ελλάδα